سابق بر این، سازه های فلزی بزرگ و انواع سوله سنگین را به شکل سنتی و توسط تیر آهن احداث می کردند و وضعیت ساخت اسکلت فلزی، متفاوت با چیزی بود که امروزه مشاهده می کنیم. تیر آهن وزن بسیار بالایی داشت و در برابر انواع نیروهای کششی و فشاری وارد بر سازه، مقاومت خوبی از خود نشان نمی داد.

تلاش های مبتکرانه برای دست یابی به یک المان بهتر و بهینه سازی شده، منجر به تولید قطعه ای موسوم به تیر ورق شد. بر خلاف تیر آهن که در کارخانه ریخته گری و به روش تولید یکپارچه ساخته می شود، تیر ورق محصول صنایع ثانویه است و با دخالت نیروی انسانی در کارخانه ایجاد می شود. یک ورق فولادی به نام جان که به عنوان ورق اصلی تلقی می شود، با دو ورق مشابه به نام بال متصل می شود و این اتصال از طریق جوشکاری صورت می پذیرد.

سوله سنگین را می توان به طرق مختلف ساخت. اما همان طور که بیان شد، بهینه ترین راه تولید این سازه در شرایط کنونی، استفاده از سوله تیر ورقی است. با حرکت به سمت این استراتژی ساخت، زمان صفر تا صد پروژه چیزی در حدود ۴۰ درصد کاهش می یابد که در دنیای امروز با این نرخ سریع تغییر و تحولات قیمتی، ایده آل به نظر می رسد.

سوله سنگین

اما این تمام ماجرا نیست؛ فرآیند تولید و عملیات در ساخت سوله تیر ورقی به نحوی مدیریت می شود که همیشه جریان تولید از تقاضا جلوتر است و لذا چیزی تحت عنوان تأخیر در خط تولید سوله وجود ندارد. بدین ترتیب بین ۳۰ الی ۵۰ درصد نیز در هزینه ها صرفه جویی می شود که در پروژه های بزرگ، بسیار مورد توجه مدیران قرار خواهد گرفت.

پیچ و مهره و نقش مهم آن در اتصالات سازه سوله سنگین

سوله صنعتی نوعی سازه قابل حمل محسوب می شود و بر همین اساس، اتصالات از نوع پیچ و مهره خواهند بود. در سوله سنگین نیز همانند سوله های دیگر، اتصالات پیچ و مهره ای وجود دارد؛ با این تفاوت که به دلیل بالا بودن وزن سازه و فشار مضاعفی که به مفصل ها وارد می شود، پیچ و مهره های با استحکام بالاتر مورد نیاز است.

معمولاً پیچ و مهره گرید ۸/۸ یا ۹/۱۰ در صنعت سوله سازی مورد استفاده قرار می گیرند که قادرند باری در حد و اندازه ۸۰ الی ۱۰۰ کیلوگرم را در هر میلیمتر مربع از سطح مقطع خود و به صورت کششی تحمل کنند. این میزان از تحمل بار برای ساخت سوله سنگین، یک ضرورت جدی تلقی می شود.

تماس مستقیم